19 mei Boekpresentaties: ‘Blockchain Organiseren’

0

Ter gelegenheid van het uitkomen van ons nieuwe boek: ‘Blockchain Organiseren’, organiseren we op vrijdagmiddag 19 mei een symposium in Breda. Het symposium is gratis*, maar we hopen natuurlijk dat je één of meerdere boeken koopt. We signeren ze graag voor je.

Blockchain Organiseren
Blockchain krijgt steeds meer aandacht in de media, politiek, bij overheden en in het bedrijfsleven. De overheid alleen al, startte de afgelopen maanden tientallen projecten. Maar Blockchain Organiseren gaat nog verder. Steeds meer professionals en organisaties raken enthousiast over dit nieuwe organisatieconcept. Blockchain Organiseren is een combinatie van blockchaintechnologie en een fundamenteel nieuw organisatiemodel: Weconomics.

Blockchain Organiseren gaat over de inbedding van een disruptieve technologie
in een fundamenteel nieuw organisatiemodel.

Onze economie drijft grotendeels op het feit dat we elkaar wantrouwen. Wanneer we zaken doen moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor hebben we geld, contracten, merken en hiërarchieën geïnnoveerd. In het kielzog van deze instituties is een hele vertrouwensindustrie ontstaan met: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel hiervan is dat de complexiteit toeneemt waardoor onze productiviteit daalt. Blockchain Organiseren is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en we worden minder afhankelijk van buitenlandse techbedrijven. Nu nog nadenken wat we met de tijd doen die we overhouden als we productiever worden

Het boek
Hoewel de impact van Blockchain Organiseren op langere termijn groot zal zijn, zal de inbedding van Blockchain Organiseren in ons dagelijks leven, eerder evolutionair dan revolutionair zijn. Veranderingen zullen stap voor stap plaatsvinden, vergelijkbaar met ontwikkeling van bijvoorbeeld de lopende band of internet. We richten ons met het boek vooral op de organisatorische inbedding van blockchaintechnologie. Het boek richt zich bijvoorbeeld op organisatieontwerpers, (IT)architecten, beleidsmakers, managers, strategen, business developers, onderzoekers, adviseurs, trainers en softwareontwikkelaars. Het boek is ook geschikt voor onderwijsdoeleinden. Het richt zich op professionals met de vraag: ‘Hoe kan onze organisatie het beste beginnen met Blockchain Organiseren?’

Symposium: ‘Blockchain Organiseren vanuit zes perspectieven.’
Tijdens het symposium staat vooral de volgende vraag centraal: ‘Welke maatschappelijke problemen kunnen we oplossen met Blockchain Organiseren?’ Ook wordt in gegaan op de vraag wat Blockchain Organiseren is, wat je er wel en niet mee kunt en hoe je bijvoorbeeld een blockchainproject kunt starten. Aan het eind van het symposium wordt het boek gepresenteerd.

Doel
Doel van het symposium is om verschillende perspectieven en actieplannen op het thema ‘Blockchain Organiseren’, samen te brengen. Voor, tijdens en na de inleidingen is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers, te netwerken en blockchain evangelisten, bloggers, consultants, architecten, ontwikkelaars en andere geïnteresseerde te ontmoeten.

Doelgroep
Het symposium richt zich op mensen die meer willen weten over Blockchain Organiseren, hiervoor projecten opzetten, strategieën ontwikkelen, beleid maken of instrumenten gaan ontwikkelen zoals: software, organisatieadvies, trainingen, detachering, werving & selectie, subsidieadvies en investeringsfondsen/middelen.

Sprekers
Er komen inleiders die vanuit zes perspectieven naar het boek kijken. Deze zijn: ICTU (overheid), NHTV (onderwijs/onderzoek), Cegeka (bedrijfsleven/consortium), Caesar Groep (IT), Berenschot (consultancy) en Weconet Technologies (start-up).

Aanmelden

Informatie
Locatie: NHTV Breda
Datum: vrijdag 19 mei van 12.30 – 18.00

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.