Hannover Messe biedt Nederlandse oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen

0

Nederland is als één van de belangrijkste handelspartners van Duitsland goed vertegenwoordigd op de Hannover Messe. In 2017 bedroeg de importwaarde van goederen vanuit Duitsland 86 miljard euro en exporteerden we voor 91 miljard euro. Alleen uit China importeert Duitsland meer. Namens Nederland zijn in Hannover een scala van ondernemingen aanwezig, van startups tot gevestigde bedrijven in de maakindustrie en e-mobility. Deze diverse organisaties delen veelal: ondernemersgeest, en multidisciplinaire, grensoverschrijdende aanpak resulteren in baanbrekende innovaties. Intrinsiek aan deze manier van werken is het streven naar samenwerking met andere partijen om elkaar te versterken.

‘Innovatie is in Nederland het resultaat van samenwerking tussen technologiebedrijven en wetenschappelijke instellingen’, legt boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen Marc Hendrikse uit. En dat is precies waar Nederlandse bedrijven internationaal hun toegevoegde waarde hebben. Voor vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid, duurzame energie, (digitale) veiligheid en klimaatverandering – die ook buiten Duitsland en Nederland impact hebben- zijn innovatieve antwoorden nodig. Die oplossingsgerichtheid kan in het bijzonder ontstaan uit cross-sectorale samenwerking. Het implementeren van digitale technologieën zoals Big Data, Internet of Things of Blockchain in tal van industrieën draagt bij aan deze ontwikkeling. De combinatie van de Nederlandse, pragmatische werkwijze, internationale samenwerking, technologische kennis en expertise heeft de potentie het leven en welzijn van velen wereldwijd verbeteren.

Dit jaar presenteren ongeveer 140 Nederlandse technologische organisaties zich op de Hannover Messe. Een representatief voorbeeld van de Nederlandse innovatiekracht en technologische know-how is de VDL Groep . Met meer dan 16.000 werknemers, die samen een omzet verzorgen van 6 miljard euro, is deze industriële groep één van de grootste productiebedrijven van Nederland. Een high-profile klant is autofabrikant BMW. Voor dit bedrijf bouwt autoproductie installatie VDL NedCar in Born onder andere modellen van MINI en de BMW X1.
Naast midden- groot- en kleinbedrijven presenteren maar liefst 50 Nederlandse startups zich in de Young Tech Enterprise hall op de Hannover Messe, waarmee de Nederlandse vertegenwoordiging startups de grootste is van de Messe. Op het Holland Startup Paviljoen presenteren de startups hun tech solutions for industry innovation, ondere op het gebied van 3-D printing, AR/VR, robotics en IoT. Special Envoy van StartupDelta Constantijn van Oranje voert de startup-missie aan waarin ook een uitgebreid programma is opgenomen met focus op matchmaking en cross border samenwerking.
In hun marktsegmenten behoren Nederlandse bedrijven tot de wereldtop. Ze leveren vaak complete ketenoplossingen. De Nederlandse presentatie op de Hannover Messe zal dan ook bevestigen dat samenwerking met Nederlandse hightech bedrijven voor Duitse bedrijven van groot belang is.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics