18 juni, kick-off Europese project ROCKET Reloaded fotonica en nanotechnologie te versterken.

0

Op dinsdag 18 juni is de kick-off van het Europese project ROCKET Reloaded bij de Euregio Rhein-Waal. ROCKET Reloaded is de opvolger van ROCKET (RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies). Dit programma stimuleert de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap in het Duits-Nederlandse grensgebied om onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie rondom sleuteltechnologieën, zoals fotonica en nanotechnologie te versterken.

Tijdens deze kick-off presenteren drie nieuwe innovatieprojecten hun grensoverschrijdende project. Daarnaast is er ook additioneel budget voor een klein aantal nieuwe innovatieprojecten tot ca. €275K per project waarvoor later dit jaar een call zal worden georganiseerd voor geïnteresseerde partijen. Bedrijven die projectideeën hebben in het domein van de Key Enabling Technologies en die open staan voor, of actief op zoek zijn naar, een grensoverschrijdende samenwerking zijn van harte welkom om meer over de mogelijkheden te leren.

Naast ondernemers komen ook verschilllende beleidsmakers aan het woord. Zij delen hun visie op de impact van grensoverschrijdende samenwerking. Bekijk hieronder het volledige programma.
PROGRAMMA
13.30 u  Ontvangst

14.00 u  Welkom door Andreas Kochs, Euregio Rhein-Waal

14.10 u  Theo Föllings (Oost NL), Ilka Meisel (Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes
Nordrhein-Westfalen) & Mirjam Visscher (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) over het belang van Nederlands-Duitse samenwerking in high-tech innovatie.

14.30 u  The success of ROCKET’s journey / Alex van Geldrop, Oost NL

14.45 u  Innovatieproject: E-nanoprint-Pro

15.00 u  Pauze

15.15 u  Innovatieproject: AutoMess3D

15.30 u  Innovatieproject: SensiChip

15.45 u  ROCKET Reloaded lanceert innovatiekansen / Barry Peet, BCS en Dirk Kalinowski, NMWP.NRW

16.00 u  Netwerken en borrel
Deelname is gratis zolang er voldoende plek is. Reserveren kunt u doen via: http://rocket-innovations.eu/kick-off

Locatie:  Euregio-Forum Kleve, Emmericher Straße 24, 47533 Kleve

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics