Cassini Technologies ontvangt financiering van venture capital-fonds Innovation Industries

0

Cassini Technologies, een pionier in de ontwikkeling van diagnostische oplossingen voor hoornvliesontwikkelingen, heeft vandaag aangekondigd dat het een serie A-financieringsronde met het venture capital-fonds Innovation Industries heeft gesloten.

Jeroen Cammeraat, CEO Cassini Technologies

De kapitaalinjectie zal de ontwikkeling en succesvolle commercialisering van Cassini versnellen, een diagnostisch platform voor procedures voor chirurgie met een premium refractieve cataract.

Sinds de introductie in 2013 heeft Cassini een vooraanstaande rol gespeeld bij het verbeteren van de resultaten van cataractchirurgie door middel van diagnostische analyse van het totale hoornvlies, inclusief het achterste oppervlak. Tijdens het 2017 Congres van de Europese Vereniging voor Cataract en Refractieve Chirurgen in Lissabon, Portugal, werden twaalf studies gepresenteerd met een uitstekende diagnostische nauwkeurigheid en klinische resultaten op basis van de prestaties van Cassini. Met betrekking tot een breed scala aan onderzoeksinteresses, richtten de onderzoeken zich op het meten van het achterste hoornvlies, de precisie van femtoseconde laserondersteunde boogvormige incisies voor correctie van astigmatisme en vergelijkende studies van Cassini en andere diagnostische technologieën.

Chris Sonnenberg, General Partner bij Innovation Industries

Jeroen Cammeraat, CEO: “Innovation Industries deelt onze langetermijnvisie op continue innovatie met als doel de best mogelijke refractieve uitkomsten aan patiënten te leveren, terwijl tegelijkertijd de operationele efficiëntie wordt verbeterd en chirurgen en industriepartners een onmisbaar technologieplatform worden geboden voor naadloze integratie van de kliniek en chirurgische suite “.

“We zijn erg enthousiast over onze investering in Cassini”, zegt Chris Sonnenberg, General Partner bij Innovation Industries. “Cassini heeft een indrukwekkend wereldwijd klantenbestand opgebouwd en is begonnen met het genereren van zeer overtuigende klinische gegevens. We ondersteunen ten zeerste de visie van het leiderschapsteam om de O & O- en klinische studie-inspanningen te versnellen om Cassini naar het volgende prestatieniveau te brengen en strategische partnerschappen uit te breiden naar andere belangrijke spelers in de industrie “.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.