HANNOVER MESSE 2018: HARTING vertrouwt op samenwerking

0

De HARTING Technology Group presenteert opnieuw tal van nieuwe producten en oplossingen op de HANNOVER MESSE (23 tot 27 april 2018). Dit jaar benadrukt HARTING (Hal 11 / Stand C13) aan de hand van enkele voorbeelden het belang van partnerschappen in Integrated Industry. HARTING ondersteunt het thema van HANNOVER MESSE dit jaar: “Integrated Industry – Connect & Collaborate”.

Het “Snap” -voertuig van Rinspeed is afhankelijk van de snellaadtechnologie van HARTING.

Samen met partners van het MICA.Network en de Zwitserse autofabrikant Rinspeed laat HARTING zien hoe partnerschappen toegevoegde waarde kunnen creëren voor de klant. Op dit moment werken 24 partnerbedrijven samen in het MICA.Network en presenteren zo’n 29 cases op basis van MICA (op de website www.mica.network) voor verschillende toepassingen op het gebied van Industry 4.0.

Als de blikvanger en technologiedrager bij uitstek presenteert de HARTING-stand dit jaar opnieuw een conceptauto van de auto-visionairs van Rinspeed. De revolutionaire “Snap” is een berijdbare elektro-pod met verwisselbare voertuigonderdelen – afhankelijk van toepassingen en klanteneisen en -wensen. Rinspeed, de Zwitserse autospecialist, laat het nieuwe conceptmodel “Snap” in Hannover zien. Voor de derde keer op rij vertrouwt Rinspeed op de innovatieve HARTING-technologie. Deze keer levert het familiebedrijf snellaadtechnologie om de “Snap” met elektrische stroom op te laden. Snel en op een milieuvriendelijke manier. 

HARTING breidt modulaire connectorportfolio uit

Een ander hoogtepunt op de beurs zijn de modulaire connectoren. HARTING breidt consequent zijn portfolio van modulaire connectoren uit op basis van het snelle en veilige PushPull-sluitsysteem. Industriële connectoren moeten robuust, gebruiksvriendelijk en tegelijkertijd zo krachtig mogelijk zijn. De meeste connectoren moeten worden vergrendeld met speciale hulpmiddelen en werken niet op een voor de hand liggende manier. Het gebruik van industriële plug-in-verbindingen moet veiliger, sneller en net zo eenvoudig worden gemaakt als het gebruik van een smartphone. Daarom zal HARTING HANNOVER MESSE 2018 gebruiken om een ??breedspectrum aan oplossingen te presenteren met toekomstige PushPull-connectoren. En connectoren die al met succes worden ingezet voor industriële bekabeling. 

Klik en klaar

De komende jaren zal HARTING de Device Connectivity-portfolio op een gerichte manier aanvullen met extra connectoren die gemakkelijk kunnen worden aangesloten zonder gereedschap en net zo gemakkelijk worden losgekoppeld.Als eerste lanceert HARTING de nieuwe PushPull V4 Industrial voor de twee belangrijkste markten in industrie en automatisering. Voor bijzonder zware eisen op het gebied van robotica, maar vooral voor spoorwegtoepassingen scoort HARTING punten met de M12 PushPull. Naast de M12-connector zijn er al sockets voor kabels, behuizingsdoorvoeren en printplaten. De HARTING PushPull Easy – gemakkelijk te gebruiken, snel aangesloten en volledig veilig.

Miniaturisatie verovert alle gebieden

Op de HANNOVER MESSE zal HARTING producten en technologieën tonen voor de Ethernet-communicatie van nu en in de toekomst. Miniaturisering is een van de zes trends die de ontwikkelingen in Integrated Industry beschrijven. Componenten en complete machines worden kleiner in alle sectoren van de industrie en automatisering. Tegelijkertijd leidt digitalisering tot een steeds grotere diversificatie van slimme apparaten en gedecentraliseerde rekenkracht tot op het veldniveau. Waar vroeger grote datalijnen en vertakte bussystemen bestonden, zorgen nu steeds slimmere componenten zoals camerasystemen, sensoren en actuatoren ervoor dat snel Ethernet zich aftakt tot in de verste uithoeken van het veldniveau. Ze zijn de levensader van een steeds snellere en meer genetwerkte industrie.

Om apparatenbouwers de juiste interfaces voor hun miniaturisatie te bieden, heeft HARTING een aantal nieuwe, kleinere alternatieven gecreëerd voor bekende formaten in de connector business. Wat vroeger met een RJ45 werd bereikt, wordt nu bereikt door de ix Industrial. De ix Industrial is kleiner maar robuuster – met een snelheid tot 10GBit. Voor toepassingen waarbij de operator rekening moet houden met bedrijfsmiddelen of andere omgevingsinvloeden, kan HARTING’s M8 D-coded worden gebruikt om sensoren te voorzien van Fast Ethernet die met een M12 niet mogelijk zouden zijn.  Deze gedachte eindigt niet met de behuizingswand. De miniaturisatie is ook van toepassing op printplaten. Hier biedt de M12 Magnetics tot 30% ruimtebesparing en vereenvoudigde traceerroutering dankzij de slimme integratie van de transformator. Omdat het einde van de miniaturisatie nog lang niet is bereikt, blijft HARTING het pad van T1 / SPE-transmissietechnologie volgen in onderzoek en ontwikkeling. In het thema van “Connect & Collaborate” zoekt HARTING, als aanbieder van oplossingen voor SPE-transmissie, aansluiting met betrouwbare technologiepartners zoals LEONI en de Reutlingen University of Applied Sciences. Single Twisted Pair Ethernet – een van de hoogtepunten van HARTING op de HANNOVER MESSE 2018.

Han-Eco® B: Industriestandaard in plastic

HARTING heeft een grote stap gemaakt met de Han-Eco®: de connectorserie met hoogwaardige kunststofbehuizingen is nu volledig compatibel met de industriestandaard Han® B. Daardoor passen alle contactinzetstukken en -modules, die kunnen worden geïntegreerd in de standaard metalen behuizing, nu ook in de bijbehorende Han-Eco® B-behuizingen. Kunststof en metalen versies zijn plug-compatible. Dit zorgt voor volledige backwards compatibility van de Han-Eco® B in industriële omgevingen. Gebruikers hebben de voordelen van de plastic en/of metalen materialen om te voldoen aan het eisen van kosten en kwaliteit. Bestaande productietestfaciliteiten blijven bruikbaar voor beide varianten. Het gebruik van kunststof verhoogt ook de corrosieweerstand. De

hoogwaardige kunststof die wordt gebruikt, is brandwerend voor UL94 V0 en vermindert het gewicht van de behuizing met ongeveer de helft in vergelijking met metaal.

Naast het gebruik van standaard monoblokken, is het uiteraard ook mogelijk om het Han-Modular®-productgamma via het scharnierende frame te gebruiken. De metalen scharnierende frames kunnen stevig in de nieuwe behuizing worden geschroefd. De Han-Eco®-reeks is volledige compatibel met de hele Han®-portfolio. “We hebben het doel bereikt om Han-Eco® en Han® B standaard compatibel te ontwerpen”, zegt productmanager Ingo Siebering. De gebruiker profiteert van volledige flexibiliteit bij het selecteren van het connectormateriaal dat wordt gebruikt om componenten en apparatuur aan te sluiten op een machine, installatie of binnen een productiescenario.

Andreas Wedel, hoofd van het Technical Competence Center bij HARTING Electric

Han®-configurator: aangepast interface design

HARTING heeft een Han®-configurator voor industriële connectoren ontwikkeld. Hiermee kunnen machineontwerpers snel alle benodigde informatie en beslissingsrelevante gegevens verzamelen voor de interface die ze nodig hebben. Gebruikers hoeven slechts drie parameters in te voeren – het aantal contacten, de vereiste spanning en de stroomsterkte – om een ??eerste potentiële oplossing te krijgen. Deze oplossing kan worden geaccepteerd of verder worden verfijnd. Goede alternatieven kunnen worden gezien door slechts een paar muisklikken. Er zijn twee manieren om met de configurator te werken:

  • Met selectiesteun: voer contactnummer, spanning en stroom in – de configurator ontwikkelt vervolgens voorstellen voor geschikte interfaces
  • Zonder selectiesteun: voor personen die goed thuis zijn in de Han®-portfolio, is er de mogelijkheid om de interface zelf in de configurator te ontwerpen – selecteer de boven- / onderkant van de behuizing, geef pin / socket-inzetstukken op, et cetera.

Welke optie de gebruiker ook kiest, de Han®-configurator maakt het onder de knie krijgen van het onderwerp “connectoren” gemakkelijk. Ondanks de steeds complexer wordende eisen en de vaak grote diversiteit in producten. Het belangrijkste hulpmiddel is duidelijkheid, wat wordt bereikt door de continue visualisatie van de component-selectiestatus met behulp van een 3D-model. Naast de ingevoerde technische gegevens houdt de configurator ook rekening met eerder genomen beslissingen. Onderdelen die niet overeenkomen met een eerder gemaakte selectie, worden niet meer als optie weergegeven. Hierdoor is het niet mogelijk om componenten verkeerd te combineren.

De nieuwe configurator faciliteert samenwerking. Ontwikkelde interface-oplossingen kunnen op ieder moment worden opgeslagen, gedeeld en opnieuw geladen. “De configurator maakt een nieuwe vorm van samenwerking mogelijk tussen fabrikant en leverancier”, zegt Andreas Wedel, hoofd van het Technical Competence Center bij HARTING Electric.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics