Frits van Hout gaat samenwerking ASML met strategische leveranciers optimaliseren

0

Mits de aandeelhoudersvergadering van 25 april ermee instemt wordt Christophe Fouquet (44) de nieuwe Executive Vice President van de Raad van Bestuur van ASML. Dit betekent dat de RvB uitbreidt van vijf naar zes leden. Christophe Fouquet neemt per 1 april 2018 de verantwoordelijkheid over voor de Business Line EUV (Extreme Ultraviolet) van Frits van Hout. Die heeft de afgelopen 5 jaar met leiding gegeven aan de ontwikkeling van de EUV, waardoor die technologie nu in de markt wordt geaccepteerd als het volgende lithografieplatform voor de halfgeleiderindustrie. Vanaf 1 april 2018 zal Van Hout zich richten op strategie en strategische relaties met leveranciers. Binnen de Raad van Bestuur zal hij verantwoordelijk zijn voor de groei van ASML, met name als het gaat om het toenemende belang van strategische relaties met leveranciers, met name in de context van EUV en High-NA EUV evenals e-beam metrologie en optische systemen.

Christophe Fouquet zal, als nieuw lid van de Raad van Bestuur, toezien op de introductie van EUV-lithografie in grootschalige productie van geïntegreerde schakelingen (IC’s) op locaties van klanten. ASML zal doorgaan met het verbeteren van de beschikbaarheid van de EUV-systemen en de winstgevendheid van de EUV-activiteiten. Christophe Fouquet zal de uitrol en industrialisatie van EUV aansturen en tegelijkertijd zal hij toezien op de ontwikkeling en introductie van High-NA EUV-lithografie in de komende jaren. In zijn huidige rol als leider van Business Line Applications, heeft Christophe Fouquet de Applications-activiteiten opgezet als een belangrijke pijler onder de Holistic Lithography-strategie van ASML, die toeziet op sterke organische omzetgroei en succesvolle M & A op gang brengt en uitvoert via HMI in Taiwan. Jim Koonmen, momenteel managing ASML-unit Cymer Light Sources, en daarvoor de ASML-rekenlithografie-eenheid beheren, zal Christophe Fouquet opvolgen als leider van Business Line Applications.

‘We zijn verheugd om Christophe te verwelkomen in de Raad van Bestuur, waar hij brede en diepgaande technologie en zakelijke ervaring zal brengen. Met Frits gericht op de best mogelijke samenwerking met onze belangrijkste strategische leveranciers, zijn we ervan overtuigd dat we een geweldig team op zijn plaats hebben. om onze strategie uit te voeren, onze verkoop- en winstdoelstellingen voor 2020 te realiseren en een verdere groei van het bedrijf na 2020 te realiseren’, aldus Peter Wennink, president en CEO van ASML.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics