AI en blockchain nopen Oracle tot uitbreiding datacenters

0

Met het oog op de sterk toenemende vraag naar clouddiensten breidt Oracle zijn moderne infrastructuur-footprint sterk uit. De uitbreidingsplannen omvatten het openen van twaalf nieuwe regionale datacenters en het uitbreiden van Oracle Cloud-diensten in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Met deze stappen bevestigt Oracle zijn leiderschap in de markt als het gaat om het bieden van een compleet en geïntegreerd portfolio van clouddiensten (SaaS, PaaS en IaaS) en nieuwe diensten op het gebied van security, blockchain en artificial intelligence. In Nederland wordt het bestaande datacenter in Amsterdam sterk uitgebreid.

‘De toekomst van IT ligt in autonoom handelen. Met onze nieuwe, moderne datacenters is Oracle op unieke wijze in staat om de meest autonome technologieën van dit moment te leveren’, zegt Mark Hurd, CEO van Oracle. ‘Naarmate we investeren, worden onze mogelijkheden steeds breder. Met onze wereldwijde datacenteruitbreiding zijn we in staat om klanten te helpen bij het terugdringen van IT-kosten, het verminderen van risico’s en het kunnen concurreren als nooit tevoren.’

De regionale uitbreiding omvat locaties in Azië (waaronder China, India, Japan, Saoedi-Arabië, Singapore en Zuid-Korea), Europa (waaronder Amsterdam en Zwitserland) en Noord-Amerika, met twee datacenters in Canada en twee nieuwe locaties in de Verenigde Staten voor ondersteuning van het Amerikaanse ministerie van defensie.

Oracle heeft sinds de lancering van Oracle Cloud een sterke toename van klanten gezien, van Global 2000-bedrijven tot aan kleine en middelgrote ondernemingen. Organisaties blijven zich in een razendsnel tempo wenden tot Oracle voor het bouwen en inzetten van applicaties en het draaien van kritische workloads in een snelle, hoogbeschikbare, betrouwbare en veilige cloud. Op dit moment maken klanten in 195 landen gebruik van het Oracle Cloud Platform en de Oracle Cloud Infrastructure.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.