PPA Event over impact blockchain op industrie

0

De blockchain vooral is vooral bekend van de Bitcoin en andere cryptocurrencies. De technologie heeft een grote impact op de bankensector doordat het op een andere manier transacties mogelijk maakt. Maar welke invloed heeft het in potentie op de industrie en industriële processen? Tijdens het PPA event op dinsdag 6 februari in Nijkerk komt uitgebreid aan bod wat deze technologie inhoudt en de mogelijke impact op de industrie aan de hand van een presentatie door Bas Roos namens ‘Weconomics’.

Blockchain kun je zien als een extra laag bovenop het internet. Deze laag maakt het mogelijk dat we niet alleen eenvoudig en veilig informatie kunnen delen, maar ook heel efficiënt transacties kunnen doen. Blockchain gaat dus verder dan alleen digitaal geld. Weconomics beschrijft de impact van de technologie als een fundamenteel nieuwe manier van organiseren voor onze digitale samenleving dat zij ‘Blockchain Organiseren’ noemen.

Blockchain Organiseren is een manier om nagenoeg frictieloos en dus zeer efficiënt vertrouwen, werk en economie te organiseren. Als je deze werkwijze vertaalt naar organisatiemodellen dan heeft het de belofte in zich om bijvoorbeeld geld, contracten en traditioneel management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy, democratie en efficiëntere processen. Hoe werkt dit in de praktijk en wat heeft u eraan?

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek via deze link.

In de decemberuitgave van Link Magazine die deze week uitkomt een uitgebreid artikel over de betekenis van de blockchain voor de industrie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.