SAP en Microsoft gaan elkaars cloudoplossingen integreren

0

SAP en Microsoft bundelen de krachten om klanten te begeleiden in hun digitale transformatie. De twee technologiebedrijven gaan elkaars cloudoplossingen gebruiken en integreren, samen nieuwe oplossingen ontwikkelen en deze op de markt brengen.

Digitalisering biedt diverse voordelen. Denk hierbij aan betere klantrelaties, gestroomlijnde processen, nieuwe businessmodellen en nieuwe producten en diensten. Uit onderzoek van Gartner blijkt dan ook dat twee derde van de leidinggevenden vindt dat hun bedrijf sneller moet digitaliseren om concurrerend te blijven.
Om deze voordelen van digitale transformatie te benutten, verplaatsen steeds meer bedrijven hun bedrijfskritische systemen naar de cloud. SAP en Microsoft slaan de handen nu ineen om organisaties de best mogelijke cloudervaring te bieden, onder andere bij het gebruik van SAP-applicaties in de cloud.

SAP HANA Enterprise Cloud op Azure
Met SAP HANA Enterprise Cloud – de private-clouddienst van SAP – op het Microsoft Azure-platform kunnen ondernemingen SAP S/4HANA gebruiken in een veilige, beheerde cloudomgeving. Dit biedt bedrijven het beste van twee werelden: het applicatiebeheer en de productexpertise van SAP in combinatie met het wereldwijde, vertrouwde en intelligente cloudplatform Microsoft Azure, inclusief Microsoft-clouddiensten.

Zowel SAP als Microsoft gaat voor interne processen gebruikmaken van SAP S/4HANA op het Azure-platform. Microsoft vernieuwt zijn interne systemen – waaronder legacy financeapplicaties van SAP – en implementeert de SAP S/4HANA Finance-oplossing. Deze zal draaien op Azure. Ook is Microsoft van plan om SAP S/4HANA te koppelen aan Azure AI- en analyticsdiensten voor efficiëntere financiële rapportages en een betere besluitvorming.
SAP migreert meer dan tien bedrijfskritische systemen naar Azure vanwege de efficiëntievoordelen, flexibiliteit en innovatie die het platform van Microsoft biedt. Het gaat onder andere om de SAP S/4HANA-software die SAP-dochteronderneming Concur gebruikt. SAP Ariba maakt nu al gebruik van Azure en verkent de mogelijkheden om het platform in te zetten voor zijn procurementapplicaties.

Vertrouwde partners
“Nu technologie elk bedrijf en iedere branche transformeert, zoeken organisaties naar de juiste platformen en vertrouwde partners om hun digitale transformatie te versnellen,” zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “Door elkaars producten te benutten, versterken Microsoft en SAP niet alleen de eigen organisatie maar stellen we ook gebruikers in staat om hun belangrijkste applicaties en processen met SAP S/4HANA te draaien op Azure.”
“Met de mogelijkheid om SAP S/4HANA te gebruiken in de Microsoft Azure-omgeving tillen we onze langdurige samenwerking naar een hoger niveau,” zegt Bill McDermott, CEO van SAP.
“Het strategische partnerschap tussen Microsoft en SAP is een uiterst belangrijke ontwikkeling voor het Coca-Cola systeem,” zegt Barry Simpson, senior vice president en Chief Information Officer bij The Coca-Cola Company. “Dankzij de op elkaar afgestemde ontwikkeling, sales en delivery van deze twee strategische partners kunnen we de digitale agenda van ons systeem versnellen. Dat is een zeer positieve ontwikkeling voor ons.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics