Biotechbedrijf Syncom en sectorgenoot Mercachem fuseren tot toonaangevend Europees onderzoeksorganisaties voor geneesmiddelen

0

Mercachem en Syncom, twee van de toonaangevende Europese onderzoeksorganisaties voor het ontdekken van geneesmiddelen (CRO), hebben vandaag aangekondigd dat de twee bedrijven per direct zijn samengegaan.  Mercachem-Syncom Group, met meer dan 300 medewerkers en activiteiten in Nijmegen en Groningen, Nederland en Praag, Tsjechië, wordt de voornaamste Europese middelgrote CRO die innovatieve, best-in-class chemische oplossingen biedt.

Sinds hun oprichting in respectievelijk 1997 en 1988, hebben Mercachem en Syncom zich gevestigd als twee van Europa’s toonaangevende geneesmiddelenrecreatie-CRO’s, met een focus op kwalitatief hoogwaardige chemiediensten voor grote en middelgrote farmaceutische, levenswetenschappen en innovatieve chemie klanten wereldwijd. De fusie van vandaag zorgt ervoor dat de Mercachem-Syncom Groep haar aanbod van geïntegreerde drugsontdekkingsdiensten uitbreidt en investeert in state-of-the-art kennisbasis en faciliteiten om de groeiende vraag naar outsourcingoplossingen aan te pakken. De fusie van Mercachem en Syncom en de groeistrategie van de Groep met een verdere expansie, zowel organisch als door partnerschappen en verdere overnames, wordt ondersteund door Gilde Healthcare, een toonaangevende belegger in de gezondheidszorg, samen met de Nederlandse pensioenfondsmanager PGGM, als mede-investeerder.

Ton Vries, CEO van Syncom

elco Ebbers, Managing Director van Mercachem

Ton Vries, CEO van Syncom, reageert: “We zijn zeer trots om samen te werken met Mercachem. De farmaceutische industrie eist een enorme band met zeer complexe chemische oplossingen. Mercachem en Syncom delen dezelfde culturele en wetenschappelijke achtergrond en beide organisaties hebben een uitzonderlijke track record om te voldoen aan de groeiende uitbesteding vraag van de industrie. Het combineren van onze krachten zal ons vermogen om onze klanten te bevredigen verder verbeteren door meer capaciteit en collectieve chemie knowhow te bieden. ”

Eelco Ebbers, Managing Director van Mercachem voegt daaraan toe: “De fusie van vandaag zal ons vermogen om onze klanten en projecten te ondersteunen met volledig geïntegreerde geneesmiddelen ontdekkingsdiensten naar het volgende niveau. In Syncom hebben we de juiste partner gevonden om een ??leidende middengrootte CRO te vormen, klein genoeg om te verzorgen en groot genoeg te maken. Samen zijn we volledig uitgerust om de Groep te ontwikkelen naar een bredere dienstverlening. Voor onze klanten biedt de Mercachem-Syncom Group flexibele en in de beste chemische oplossingen, van ontwerp en synthese van kleine molecule hits, tot de levering van eerste GMP-batches van geïdentificeerde klinische kandidaten. ”

Over de Mercachem-Syncom Groep
De Mercachem-Syncom Group heeft een bewezen track record van bijna 30 jaar die leidende farmaceutische en biotechnologische bedrijven ondersteunt met innovatieve en complexe chemische chemieprogramma’s. Als een chemie dienstverlener is de groep getransformeerd tot een geïntegreerde drug ontdekking CRO, die innovatieve chemie, medicijnchemie, bibliotheek synthese, vroege procesonderzoeksdiensten en cGMP-productie diensten aanbiedt om het geneesmiddel ontdekkings- en ontwikkelingsproces te versnellen in een flexibele en kosteneffectieve manier. Daarnaast heeft de Groep onafhankelijk nieuwe chemische stoffen op een aantal gebieden ontwikkeld, waaronder CDK8 en sumoyleringsremmers (Sumiq Therapeutics) die verder worden ontwikkeld in mijlpaalgebaseerde partnerschappen. De Mercachem-Syncom Group is erkend als wereldleider in chirale chemie met een sterke focus op chirale resolutie technologie. Met bijna 250 chemici (> 50% PhD) werkzaam in state-of-the-art laboratoriefaciliteiten, serveert de Groep veel farmaceutische en biotech bedrijven over de hele wereld en staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande dienstverlening en probleemoplossende mogelijkheden.
Meer informatie is te vinden op de websites van de bedrijven.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics