Qualcomm versterkt haar positie in artificial intelligence door overname van Scyfer van prof Max Welling.

0

Qualcomm Technologies, Inc., een dochteronderneming van Qualcomm Incorporated, heeft vandaag zijn visie op artificial intelligence (AI) complementary cloud AI uitgelegd. We beschouwen een wereld waar AI apparaten, machines, auto’s en dingen maakt die veel intelligenter zijn, het vereenvoudigen en verrijken van ons dagelijks leven. In 2007 begon Qualcomm met het onderzoeken van spiking-neuronbenaderingen naar machine-leren voor computervisie en motion control toepassingen, en later uitgebreid de reikwijdte van het onderzoek om niet alleen op biologisch geïnspireerde benaderingen maar kunstmatige neurale netwerken te kijken – vooral diep leren. Snel vooruit naar vandaag kondigt Qualcomm Technologies de overname aan van Scyfer B.V., een bedrijf verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en gericht op cutting edge machine learning technieken, om een ??getalenteerd team toe te voegen aan zijn rooster. Scyfer heeft AI-oplossingen opgebouwd voor bedrijven wereldwijd en in een aantal verschillende industrieën, zoals productie, gezondheidszorg en financiën.

“We hebben een decennium geleden fundamenteel onderzoek gestart, en onze huidige producten ondersteunen nu veel AI-gebruikszaken van computervisie en natuurlijke taalverwerking tot detectie van malware op diverse apparaten, zoals smartphones en auto’s. En we onderzoeken bredere onderwerpen, zoals AI voor draadloze connectiviteit, stroombeheer en fotografie, “aldus Matt Grob, executive vice president, technologie, Qualcomm Incorporated. Veel bedrijven richten zich op de uitvoering van AI-werkbelasten in de cloud, maar Qualcomm Technologies richt zich op de implementatie van AI on-end devices – smartphones, auto’s, robotica en dergelijke – om ervoor te zorgen dat de verwerking kan worden uitgevoerd met of zonder een netwerk of Wifi verbinding. De voordelen van on-device AI omvatten onmiddellijk antwoord, betere betrouwbaarheid, verhoogde privacybescherming en efficiënt gebruik van netwerkbandbreedte. Qualcomm Technologies zet AI-onderzoek verder door en brengt cutting edge machine learning technologieën op de voorgrond. Voorbeelden van dergelijke inspanningen zijn: Vooruitgang in neurale netwerktechnieken voor semi-supervisie en onbewaakte training zoals generatieve adversariële netwerken (GAN’s), gedistribueerd leren en privacybeveiliging;Netwerkoptimalisatie voor applicaties op het apparaat, zoals compressie, interlaagoptimalisaties, optimalisaties voor slapheid en andere technieken om beter te profiteren van geheugen en ruimte- / tijdcomplexiteit;En gespecialiseerde hardware-architecturen die zijn ontworpen om de werklasten van machines te versnellen met grotere prestaties en energie-efficiëntie in embedded devices.

dr. Max Welling

Overname Scyfer

De overname van Scyfer brengt daarmee een oprichter en gerenommeerde professor aan de Universiteit van Amsterdam, dr. Max Welling, bij, die verder zal helpen bij het bevorderen van AI-onderzoek en -ontwikkeling bij Qualcomm Technologies. Dr. Welling zal zijn rol als professor aan de Universiteit van Amsterdam voortzetten en de rest van het Scyfer-team blijft in Amsterdam gevestigd. In 2015 vestigde Qualcomm Technologies en de Universiteit van Amsterdam ook QUVA, een gezamenlijk onderzoekslab dat zich richt op het bevorderen van de cutting-edge machine learning technieken voor mobiele en computervisie. Qualcomm Technologies is enthousiast om verder te werken met de Universiteit van Amsterdam vooruit en onderstreept het belang van het opleiden van toekomstige generaties op dit belangrijke gebied.

Meer over de strategie van Qualcomm Technologies

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics