14 november presenteert Sirris een piloot van een ‘AM integrated factory’

0

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een ‘AM integrated factory’ in onze machinehal in Diepenbeek. Deze pilootopstelling van een productielijn combineert verschillende state-of-the-art technologieën: LBM (laser beam melting), 5-assig hogeprecisiefrezen, laserharden, oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondelaser en operatorondersteuning door een cobot. Een unicum, voor België en daarbuiten! 

Demonstrator integreert AM in productielijn

Met de ‘AM integrated factory’ brengt Sirris het idee van de ‘factory of the future’ daadwerkelijk naar de werkvloer. De piloot toont aan dat verschillende recente doorbraaktechnologieën nu ook geïntegreerd kunnen worden op één productielijn, wat de productie uiteraard sneller, accurater maakt en bovendien ‘first time right’ bereikt kan worden.

Pilootlijn met state-of-the-art technologieën

De installatie zal ingezet worden om de fabricage te demonstreren en ontwikkelen van zeer complexe onderdelen met een hoge toegevoegde waarde. Dit door complexiteit, precisie en een combinatie van functionaliteiten te integreren in productieonderdelen. De opstelling brengt de meer dan 27 jaar ervaring in additive manufacturing van Sirris en haar meer dan 50 jaar ervaring in complexe freestechnieken samen met nieuwe technologieën, zoals structureren met de femtosecondelaser.

De pilootlijn die gevormd wordt, omvat de AM-technologie laser beam melting (Concept Laser M2), vijfassig hogeprecisiefrezen (Fehlmann Versa P825) en oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondelaser (Lasea). Daarnaast wordt gekeken hoe kleine automatiseringen, digitale en fysische integraties tussen de verschillende machines kunnen leiden tot verhoogde productkwaliteit en hoogwaardigere producten.
De opstelling zal na de presentatie ter beschikking staan van geïnteresseerde bedrijven.

Programma

15.00 : Onthaal

15.30 : Inleiding

15.50 : Presentatie EFRO-project

16.15 : Voorstelling ‘AM integrated factory’

16.35 : Keynote speech door Jonathan Meyer – Head of Additive Manufacturing, Airbus Group Innovations

17.00 : Bezoek ‘AM integrated factory’ met aansluitende netwerkdrink

Dit event kadert binnen EFRO-project 1126 ‘Integratie van 3D metaalprinten’ met de steun van EFRO, Vlaanderen en Provincie Limburg en in samenwerking met Syntra Limburg.

Aanmelden

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics