Goudsmit levert luchtvaart lichtere, maar robuustere magneten

0

Goudsmit Magnetics heeft als tweede Europese magneetleverancier de AS9100 certificering behaald en is hierdoor gekwalificeerd als toeleverancier voor de Aerospace industrie.

Op de Airtec in München presenteert de onlangs AS9100c gecertificeerde Goudsmit Magnetics Group (stand A1-G93) een gamma magnetische productoplossingen voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf ontwerpt, vervaardigt en levert magneetsystemen en permanente magneten die lager in gewicht zijn dan hun voorgangers en op langere termijn in de zwaarste omstandigheden optimaal blijven presteren.

Dergelijke magneetsystemen vinden hun toepassing in onder meer actuatoren, lineaire aandrijvingen en elektromotoren, onder meer bestemd voor de aerospace industrie. Daarbij wordt met behulp van speciale software gesimuleerd en getest of aan de kritieke eisen voor trekkrachten, draaimomenten, veldsterkte, temperatuur en sensorspecificaties is voldaan. Miniaturisatie en het gebruik van alternatieve magneetsoorten met een hogere efficiëntie maken deze -voor de luchtvaartindustrie altijd wenselijke- gewichtsreductie mogelijk.

AS9100c certificering
Met het recent behalen van de AS9100 certificering is het bedrijf gekwalificeerd toeleverancier voor de Aerospace (luchtvaart) industrie. Sinds de in 2008 behaalde ISO/TS 16949:2009 certificering is Goudsmit toeleverancier voor de Automotive industrie. Het behalen van de AS9100 certificering was de volgende stap. Naast de Aerospace en Automotive industrie zijn magneten onmisbaar in de Medische, GreenTech en Oil & Gas industrie. Met name op het gebied van magneetmetingen, kwaliteitscontrole en productontwikkeling is het in 1959 opgerichte familie bedrijf onderscheidend.

Kennis ontwerpproces
Het bedrijf levert de basis principes, data & kennis voor het ontwerpproces van magneet assemblages. De aanwezige kennis van fysische en mechanische eigenschappen van magneetmaterialen wordt al in de ontwerpfase toegepast, evenals eventuele effectieve, lichtere en prijsgunstige alternatieven . Dit gebeurt onder andere door middel van analytische methoden voor de beschrijving van magneetcircuits, calculatiemethoden voor het berekenen van de afmetingen van permanente magneetcircuits en twee- of driedimensionale finite elements processen. Het ontwikkelen van een volledig nieuw product dat volledig geassembleerd en volgens specificaties aangeleverd dient te worden, behoort ook tot de mogelijkheden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics