KPN en TU/e samen in hoogwaardige telecomtechnologie

0

Jan Mengelers, voorzitter College van Bestuur, TU Eindhoven

Telecom- en ICT-dienstverlener KPN en TU Eindhoven gaan samenwerken aan de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor de telecomsector. Software, data analytics en bijvoorbeeld ook kunstmatige intelligentie gaan hierin een steeds grotere rol spelen. KPN ziet als marktpartij mooie kansen om samen met TU/e als hoogwaardige kennisinstelling, elkaar op dit vlak te versterken met de Flagship Telecom.

De strategische samenwerking concentreert zich rond vier faculteit-overstijgende centra van TU/e, te weten: Center for Wireless Technology (CWTe Lab), Data Science Center Eindhoven (DSC/e), Smart Cities Program en het Institute for Photonic Integration. Het is de bedoeling dat de samenwerking op termijn plek gaat bieden aan zestien hoogwaardige promotieplaatsen voor TU/e-studenten.

Dynamische telecommarkt

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN

De samenwerking is vorige week door beide partijen bekrachtigd. Jan Mengelers, bestuursvoorzitter TU/e: “Dankzij de samenwerking met KPN kunnen onze onderzoekers, promovendi en studenten de dynamische telecommarkt met hun onderzoek ondersteunen en de kans krijgen om hoogwaardige telecom-technologie in the-internet-of-everything-tijdperk in de praktijk te ontwikkelen.”

Belangrijke inspiratiebron

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN: “Deze gezamenlijke inspanning gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van talent binnen KPN en helpt ons nog beter in te spelen op exponentiële en disruptieve technologieën van de toekomst. De interactie met TU/e-studenten en de samenwerking met vier belangrijke technologiecentra van de universiteit, zijn een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics