13 van de 15 semicon-leveranciers groeiden met dubbele cijfers in 1e kwartaal 2018

0

IC Insights zal later in de maand zijn May-update publiceren voor het McClean-rapport 2018. Deze update bevat een bespreking van de resultaten van de IC-industriemarkt in 1Q18, een update van de kapitaaluitgavenvoorspelling van 2018 door het bedrijf en een blik op de top-25 1Q18 halfgeleiderleveranciers (de top-15 1Q18 semicon-leveranciers worden behandeld in dit onderzoeksrapport) .

De top-15 wereldwijde markt voor halfgeleiders (IC en OSD-opto-elektronische, sensor en discrete) voor 1Q18 wordt weergegeven in figuur 1. Het omvat acht leveranciers met hoofdzetel in de VS, drie in Europa, twee in Zuid-Korea en één in elk land. Taiwan en Japan. Na begin april 2018 te hebben aangekondigd dat het zijn hoofdkantoorlocatie met succes van Singapore naar de VS had verplaatst, classificeert IC Insights Broadcom als een Amerikaans bedrijf.

De top-15 ranking omvat een pure-play gieterij (TSMC) en vier fabless bedrijven. Als TSMC werd uitgesloten van de top-15-ranglijst, zou de Taiwanese fabless-leverancier MediaTek ($ 1.696 miljoen) op de 15e positie zijn gerangschikt.

IC Insights omvat foundries in de top-15 van de ranglijst van halfgeleiders, omdat het de ranglijst altijd als een topleverancierslijst en niet als een ranglijst voor de markt heeft beschouwd, en realiseert zich dat in sommige gevallen de verkoop van halfgeleiders dubbel wordt geteld. Aangezien veel van onze klanten verkopers zijn in de halfgeleiderindustrie (levering van apparatuur, chemicaliën, gassen, enz.), Zouden grote IC-fabrikanten zoals de foundries geen significante gaten in de lijst van topleveranciers van halfgeleiders achterlaten. Zoals te zien in de lijst, worden de foundries en fabless-bedrijven geïdentificeerd. In het April Update to The McClean Report werden de marktaandeelranglijsten van IC-leveranciers per productsoort gepresenteerd en werden foundries van deze lijsten uitgesloten.

Over het algemeen wordt de top-15-lijst in figuur 1 gegeven als leidraad om te bepalen welke bedrijven de leidende leveranciers van halfgeleiders zijn, of het nu gaat om IDM’s, fabless-bedrijven of foundries .

In totaal stegen de verkopen van de top-15 halfgeleiderbedrijven met 26% in 1Q18 vergeleken met 1Q17, zes punten hoger dan de totale wereldwijde 1D18 / 1Q17-groei van de halfgeleiderindustrie met 20%. Verbazingwekkend genoeg hebben de Big 3-geheugenleveranciers – Samsung, SK Hynix en Micron elk jaar meer dan 40% groei geregistreerd in 1Q18. Veertien van de top-15-bedrijven hadden een omzet van minstens $ 2,0 miljard in 1Q18, vier bedrijven meer dan in 1Q17. Zoals te zien, kostte het iets meer dan $ 1,8 miljard aan driemaandelijkse verkopen om de 1Q18 top-15 halfgeleiderleverancierslijst te worden.

Intel was in 1Q17 de nummer 1 halfgeleiderleverancier, maar verloor in zowel QQ17 als de ranglijst voor het volledige jaar 2017 zijn leidende positie aan Samsung. Met de voortzetting van de sterke toename van de DRAM en NAND flash-markten in het afgelopen jaar, ging Samsung van het hebben van 5% minder totale verkoop van halfgeleiders dan Intel in 1Q17 tot 23% meer verkoop van halfgeleiders dan Intel in 1Q18!

Het is interessant om op te merken dat geheugenapparaten 83% vertegenwoordigden van Samsung’s halfgeleiderverkopen in 1Q18, een stijging van zes punten ten opzichte van 77% in 1Q17 en tot 12 punten van 71% slechts twee jaar eerder in 1Q16. Bovendien bedroegen de niet-geheugenverkopen van het bedrijf in 1Q18 slechts $ 3.300 miljoen, een stijging van 6% ten opzichte van het niet-geheugenverkoopniveau van 1Q17 van $ 3.125 miljoen.

Zoals te verwachten is, gezien de mogelijke acquisities en fusies die dit jaar zouden kunnen plaatsvinden (bijv. Qualcomm / NXP), evenals elke volatiliteit op de geheugenmarkt die zich zou kunnen ontwikkelen, zal de top-15 ranking waarschijnlijk een aanzienlijke mate van onrust ondergaan over de komende jaren als de halfgeleiderindustrie haar weg voortzet naar volwassenheid.

Bron IC insight

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics