12 december: ‘De Kracht van Inclusieve Technologie’

0

Wij nodigen u van harte uit voor het congres ‘De Kracht van Inclusieve Technologie’ op donderdag 12 december. Een congres over hoe de inzet van technologie kansen biedt voor mens, bedrijf en maatschappij. Denk daarbij onder andere aan de inzet van cobots, Operator Support Systems (OSS), energiebalansmeters en smart glasses. Raak geïnspireerd door de kansen en voorbeelden van inclusief werkgeven en leer hoe u zelf aan de slag kunt gaan.

Lars van der Hoorn, sociaal ondernemer en eigenaar van Brainport Assembly

Kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie
Rick Brink, de kersverse minister van gehandicaptenzaken, opent het congres. Een aantal sprekers gaat daarna, allen vanuit een eigen perspectief, in op de kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie.
Lars van der Hoorn, sociaal ondernemer en eigenaar van Brainport Assembly, is een van deze sprekers. Hij deelt zijn blik op inclusieve technologie vanuit bedrijfsperspectief. Wat betekent het voor uw onderneming? En wanneer wordt het voor uw bedrijf interessant? Mathijs Bouman, journalist en econoom, komt spreken over technologische innovaties in relatie tot onbenut arbeidsmarktpotentieel. Onlangs maakte hij voor Nieuwsuur een interessant tweeluik over exoskeletten en smart beamers.

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, is aanwezig om haar blik op nieuwe technologie te delen. De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Eva de Valk.

Deelsessies
Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het ontwikkelproces van technologie voor mensen met een arbeidsbeperking, ga in gesprek met ondernemers die al aan de slag zijn met inclusieve technologie of praat mee over de rol van de overheid. Meer informatie over de deelsessies vindt u binnenkort op congresinclusie-techniek.nl.

Ton Wilthagen (hoogleraar Arbeidsmarkt

Praktische info en aanmelden
Het congres vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht op donderdag 12 december. Inloop is vanaf 09.30 uur. We starten om 10.00 uur. Na de deelsessies kunt u ook inspiratie opdoen op het Innovatieplein, waar verschillende ondernemers nieuwe technologieën laten zien. We sluiten af met een netwerkborrel.

Deelname is kosteloos, de organiserende partijen dragen de kosten van het congres. Bij no-show brengen wij een bedrag van €50,- excl. btw in rekening. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dan kunt u zich laten vervangen door een collega. U kunt zich aanmelden

Het congres ‘De Kracht van Inclusieve Technologie’ komt tot stand door een samenwerking van de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) (SBCM, TNO, Cedris) en de Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) (UWV, Ministerie van SZW, AWVN, Landelijke Cliëntenraad, Robot Academie, Ton Wilthagen (hoogleraar Arbeidsmarkt) en Jobstap).

Eerder verschenen artikelen:

InnAut begeleidt mensen met autisme op de werkvloer

Peter Hobbelen, Confed Group,  heeft een missie: zo veel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk laten doen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics