Geen prijs, wel lofprijzing voor best Knowledge suppliers 2016 buiten de top-twee

0

De finalisten die bij de DISCA niet de top-twee hebben behaald, krijgen wel lof toegezwaaid van de jury’s. Vanwege de open samenwerking met klanten, de ‘super’ afwerking van producten, de kwetsbare opstelling richting toeleveranciers of de strategie gericht op langetermijnrelaties. Hieronder korte profielen en jury-oordelen over de bijna-winnaars.

‘Eigen kennis, transparante prijzen, goede marge’  

Best Knowledge

AAE

AAE uit Helmond voegde zich ruim tien jaar geleden al bij de finalisten. Het in 1976 als toeleverancier van DAF opgerichte bedrijf heeft zich sinds de samenwerking met het Duitse Grauel ontwikkeld tot specialist in machinebouw en mechatronica. Tot de core business horen precisie-onderdelen, prototypes en kleine series machines en apparatuur voor drukkerijen. Er werken 200 mensen. Frank Mulders volgde de dit jaar overleden grootaandeelhouder William Pijnenburg op als directeur. AAE is, aldus de jury, heel goed in staat eigen kennis toe te voegen aan de functionele specificaties van de klant, met wie goedopgeleide engineers in alle openheid samenwerken.

Eriks

Eriks Nederland is onderdeel van een grote organisatie met 450 vestigingen in ruim twintig landen en meer dan 8.000 medewerkers. De industriële dienstverlener bediende vorig jaar 200.000 klanten bij een omzet van 2,1 miljard euro. In Nederland heeft Eriks 27 vestigingen en ongeveer 1.200 medewerkers. Behalve een breed assortiment producten zoals gereedschappen, afdichtingen, leidingsystemen en aandrijvingen levert Eriks ook de bijbehorende kennis. ‘Eriks is door overnames van een handelsbedrijf getransformeerd naar een ontwikkelpartner’, aldus de jury. ‘Er wordt heel accuraat gewerkt en ook de projectbegeleiding is zorgvuldig.’

KMWE Precision Systems

Het Eindhovense KMWE Precision Systems geldt al vele jaren als een topsupplier in de sectoren hightech, halfgeleiders, aerospace en medische systemen. Het in 1955 opgerichte bedrijf produceert gecompliceerde componenten en modules voor machines en apparaten. Naast Eindhoven zijn er vestigingen in Maleisië, India en Turkije en verkoopkantoren in verschillende Europese landen. KMWE (550 medewerkers) beschikt volgens de jury over hooggekwalificeerde, proactieve mensen waarmee zeer goede gesprekken te voeren zijn over functionaliteit, maakbaarheid, inkoop en opschaling van productie.

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics