Franse Safran neemt Franse stoelenfabrikant Zodiac over

0

De Franse fabrikant van vliegtuigmotoren Safran neemt voor ruim 8,5 miljard euro Zodiac Aerospace over. Het bedrijf Zodiac Aerospace is ook een Frans bedrijf die als

Safran

toeleverancier voor de  luchtvaart dient.  Zodiac maakt onder meer interieurs voor vliegtuigen, maar kende de afgelopen jaren problemen bij de productie van stoelen. Daardoor liep de levering van toestellen als Airbus A350’s en Boeing 787’s aan verschillende maatschappijen vertraging op. Daardoor ging het aandeel flink in waarde omlaag.

Er werd door Safran in 2010 al een bod gedaan op Zodiac Aerospace  maar dit bod werd afgewezen door Zodiac. In april van 2016 benaderde Safran het bedrijf Zodiac opnieuw om over een eventuele overname te spreken. De fusie tussen Safran en Zodiac Aerospace zorgt er voor dat er een bedrijf ontstaat met 92.000 werknemers op de loonlijst. Ongeveer de helft van deze werknemers is werkzaam in Frankrijk. De verwachte jaaromzet is na de fusie ruim 20 miljard euro.

Safran vormt onder meer met het Amerikaanse General Electric de zeer succesvolle joint venture CFM, die onder meer motoren voor de Airbus A320-serie en Boeing 737-serie bouwt.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics