Aalberts Investment neemt een belang van 25% in snelgroeiend KMWE

0

Vandaag heeft  Aalberts Investments en de aandeelhouders van KMWE een overeenkomst getekend waarbij Aalberts Investments een aandeel van 25% heeft verworven in KMWE. KMWE  kan met de nieuwe aandeelhouder haar strategie en financiële positie voorbereiden op een verdere groei van het bedrijf.

Aalberts Investment, niet te verwarren met Aalberst Industries, beheert het privé vermogen van Jan Aalberts. Aalberts krijgt de positie van non-executive member in de zogenaamde one tier board die toezicht houdt op het dagelijkse bestuur bestaande uit Edward Voncken en Marc Evers. Voncken gaat er vanuit dat Aalberts zich intensief met KMWE zal bezighouden, om de onderneming goed te leren kennen en zo zijn rijke netwerk goed te kunnen inzetten: ‘Hij is toch een man die heel gemakkelijk aan tafel komt bij potentiële klanten en financiers.’

De versterking van het eigen vermogen is ‘cruciaal’ om in te kunnen spelen op de groei die Voncken voorziet : ‘Dat geldt voor de luchtvaart, de semicon, energie, 3D-printing.. Voor eigenlijk elke markt waarop we actief zijn voorzien wij groei. Daarnaast biedt deze versterking ons de ruimte de plannen voor een productievestiging in de VS weer uit de koelkast te halen. Het is even afwachten wat het beleid van Trump brengt, maar de uitvoering van die strategie zou daardoor wel eens in een versnelling kunnen komen.’

KMWE heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke omzetgroei doorgemaakt van zo’n € 20 miljoen in 2009 tot € 86 miljoen in 2016. Gebaseerd op de huidige verwachtingen zal dit groeitempo de komende jaren blijven aanhouden. Daarnaast zal KMWE – om toonaangevend te blijven in zijn marktsegment – aanzienlijk blijven investeren in uitbreidingen van zijn vestigingen en in de ontwikkeling van zowel zijn medewerkers als ook de laatste stand van de technologie. Een goed voorbeeld hiervan is de geplande verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC) in de komende 1 tot 2 jaar.

Edward Voncken, CEO van KMWE: “Met Jan Aalberts halen wij niet alleen een investeerder aan boord waarmee wij onze financiële slagkracht aanzienlijk vergroten maar ook een vooraanstaand expert in onze business die ons huidige team met zijn ervaring en netwerk zal gaan versterken”.

Van links naar rechts Berry Geven (toezichthouder), Marc Evers (CTO/COO), Edward Voncken (CEO) en Jan Aalberts (toezichthouder).

Jan Aalberts van Aalberts Investments: “Ik ben niet alleen investeerder maar wil ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin wij investeren, bij voorkeur sterk groeiende bedrijven die op hun gebied een vooraanstaande positie hebben. KMWE is een mooi bedrijf dat precies aan deze voorwaarde voldoet”.

De nieuwe structuur zal per direct geëffectueerd worden.

Over KMWE Group

KMWE Group (KMWE Precision, KMWE International en DutchAero) is een toeleverancier en partner voor de High Tech Machinebouw en Aerospace. KMWE is niet alleen leverancier van hoogwaardige, geautomatiseerd verspaande onderdelen en functioneel geteste mechatronische modules maar ook in steeds grotere mate verantwoordelijk voor de ontwikkeling en engineering van deze producten. KMWE is ontstaan in de Brainport regio welke zich kenmerkt door zijn high mix, low volume, high complexity industrie. Met meer dan 60 jaar ervaring, 500 gemotiveerde, goed opgeleide medewerkers, een internationaal toelevernetwerk en een onophoudelijk streven naar Excellence zetKMWE zich in om aan de hoge eisen van klanten en hun markten te voldoen.

Over Aalberts Investments

Jan Aalberts (1939) is oprichter van Aalberts Industries, met activiteiten op het gebied van Building Installations, Climate Control, Industrial Controls (o.a. voor de halfgeleiderindustrie) en Industrial Services (een grote speler op het gebied van warmte- en oppervlaktebehandeling). Aalberts Industries is met een omzet van ruim € 2,5 miljard (2015) en 15.000 werknemers wereldwijd uitgegroeid tot een zeer succesvolle beursgenoteerde onderneming.

In april 2014 is Jan Aalberts teruggetreden als President van Aalberts Industries. Vanaf die datum heeft hij geen verdere betrokkenheid bij Aalberts Industries meer, anders dan als grootaandeelhouder.Nu is hij actief als CEO van Aalberts Investments te Maarsbergen. Aalberts Investments investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedrijven, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.